De behandeling

Hoe ziet de behandeling er uit?

U heeft om door mij behandeld te worden geen verwijsbriefje van de huisarts nodig. Ik stel samenwerking met huisartsen echter wel op prijs.
Tijdens het eerste gesprek kunt u uw klachten en medische verleden uitvoerig toelichten en voel ik uw pols.
Aan de hand van het beeld dat dan ontstaat maak ik een behandelplan. Als u daarmee akkoord gaat zet ik de behandeling in.

Bij acupunctuur werk ik meestal met naalden, maar als u daar problemen mee heeft kan ik u ook heel goed behandelen met een heel speciale crème die ik op de acupunctuurpunten aanbreng. Deze crème heeft dezelfde effectieve werking als een naald. Dat is ook prettig voor kinderen en mensen met angst of een hele dunne huid.
De eerste behandeling duurt ongeveer een uur. Vervolgbehandelingen duren circa 45 minuten.

Vuur, één van de vijf elementen waar we mee werken in de acupunctuur.

Wat zijn de reacties op een behandeling?

De reacties op een behandeling zijn niet goed te voorspellen. Het is mogelijk dat u zich onmiddellijk beter gaat voelen maar het kan ook zijn dat u erg vermoeid raakt en een grote behoefte hebt aan rust.
Ook kunnen de klachten in eerste instantie iets verergeren. Dit komt omdat het lichaam een flinke impuls krijgt om zichzelf beter te maken. Deze verergering moet echter na vier dagen weer weg zijn. U zult zich daarna een stuk beter voelen.
Het is belangrijk om na een behandeling goed water of kruidenthee te drinken. Door de behandeling komen er veel afvalstoffen vrij die zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd. Als dit niet gebeurt kunt u een flinke hoofdpijn krijgen.


Het is natuurlijk ook mogelijk dat mijn behandelingen niet bij u aanslaan. Als dat het geval mocht blijken te zijn, dan ga ik uiteraard met u op zoek naar een andere, beter passende behandelingsvorm.
Het kan ook zijn dat ik u in bepaalde gevallen verwijs naar uw huisarts.