CV en Personalia

Opleidingen:

1999-2001: Sportmassage, Kollaart
2001-2003: Voetreflex, school voor voetreflexologie
2003-2006: HBO medische vakken, school voor voetreflexologie
2007-2009: Klassieke acupunctuur, Tsi Mo
2014-2015: HBO medische vakken volgens PLATO
2016-2017: CAM therapeut bachelor niveau
2020: Opleiding HormoonXpert, Academy Energetica Natura
2021: Opleiding immunologie en het microbioomXpert, Academy Energetica Natura
2022: Opleiding neurobreinXpert, Academy Energetica Natura
2022: Opleiding 1,2,3 balance method (acupunctuur), ICZO
2023: Opleiding Balance method, global en meridian conversion (acupunctuur), ICZO

Cursussen en bijscholingen:

2001: Shiatsu, Kollaart
2006: Cursus Quantum Touch, Liesbeth Appel
2007: Cranio Sacrale aanraking, Coen Sweelssen

2009-heden: Bijscholingen Tsi Mo en andere acupunctuur scholen, zoals Qing Bai en ICZO
2013: Dorn therapie en Breuss massage, Idelette Eijgelaar
2014: Dorn therapie verdieping en bijscholing
2016-heden: Diverse bijscholingen op medisch gebied

Als puber masseerde ik al de schouders en nek van familie en vrienden, ze vonden het erg prettig en dat gaf mij een goed gevoel. Het duurde nog een paar jaar voor ik er ook daadwerkelijk een opleiding in deed. Daar werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld naar de mens en het hoe, wat en waarom van het menselijk lichaam, bovendien merkte ik dat ik het fijn vind mensen verlichting van hun klachten te kunnen geven.

Tijdens de diverse opleidingen ontdekte ik dat er veel manieren zijn om lichamelijke klachten te behandelen.
Bij mijn opleiding tot reflexzonetherapeut heb ik ervaren dat het heel belangrijk is om naar de mens als geheel te kijken en om te zoeken naar de oorzaak van de klacht.
Om verantwoord als therapeut te kunnen werken heb ik de westerse medische basisvakken op hbo-niveau gevolgd, een opleiding waarin ook psychologie en therapeutische vorming werden gegeven.

Tijdens de reflexopleiding heb ik kennis gemaakt met de leer van de Vijf Elementen en met de manier waarop deze Elementen met de mens verbonden zijn. Ik ben mij hier verder in gaan verdiepen tijdens de opleiding Tsi Mo – Klassieke Acupunctuur. Daar heb ik ook geleerd om de polsdiagnostiek te hanteren als uitgangspunt voor mijn behandelingen.
Doordat ik alle opleidingen voor mijn therapeutische werkvormen op hbo-niveau heb gevolgd, heb ik mij aan kunnen sluiten bij een beroepsvereniging, waardoor behandelingen (deels en afhankelijk van uw zorgverzekering) voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking komen. Kijkt u daarvoor op de pagina kosten en vergoeding.